dijous, 15 de desembre del 2016

Aliments reguladors (Vitamines)

Aliments reguladors

Son rics en vitamines, minerals i fibra vegetal , que utilitzem perquè el cos funcione bé i per a previndre malaties. Les fruites i les verdures són aliments d'aquest tipus.

Les vitamines

Les vitamines son indispensables en petitíssimes quantitats per tal que el cos funciones bé ja que són reguladores i servixen per evitar les malaties.

Resultado de imagen de citricosEls cítrics (llimones, taronges, mandarines...) constituixen un dels aliments molt rics en vitamina C i de gran consum al nostre país. Són un excel·lent nutrient a més de posseir propietats curatives, com és el cas de la llimona. La llimona és un bon desinfectant de les ferides: el seu suc dissolt amb aigua i sucre ajuda a que fem la digestió en cas de manjars pesats, a més de ser bona per evitar malalties pulmonars i infeccions dentals.


Els aliments més rics en vitamines, son les fruites, verdures i hortalisses, sobretot crues.

S'ha de prendre diariament de 2/3 peces de fruita i 2 racions de verdures/horalisses, preferiblement, crues.

Quan els aliments es couen, les vitamines passen a l'aigua com gran part dels greixos de les carns. Les fuites i algunes verdures que es mengen crues tenen més quantitat de vitamines perquè no han estat cuinades, però cal tenir present que si deixem les verdures molta estona en remull, gran part de les vitamines que conté, s'hauran perdut en passar a l'aigua.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada