dimarts, 13 de desembre del 2016

Els aliments i els seus nutrients

Segons els nutrients que contenen, el aliments es classifiquen en tres grups: energètics, constuctius  o reguladors.

Els aliments enerètics
Resultado de imagen de aliments energetics

Contenen  hidrats de carboni o greixos, que són els nutriens que utilitzem per a obtenir energia. Els cereals, les creïlles o el sucre són rics en hidrats de carboni. El oli, la cansalada o la mantega són rics en greixos.

Dins de la piràmide de la alimentació, estos seríen la base de la nostra dieta.

Gracies a ells podem realitzar tot tipus de activitats físiques, perqué son els que ens donen el combustible necessari per a poder realitzarles.

Utilitzar hidrats de carboni com el arroç, pa, pasta o creïlles, sols en la medida que necessitem, sense abusar, en beneficiarà per que no ens fatiguem.

La pastisseria industrial, sucre, mantega...el que crea son greixos saturats. Estos son els que s'acumulen al nostre organisme, fent que engreixem, i dels que a la llarga, en poden causar problemes com la diabetis, colesterol, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada