Desdejuni
L'aport energètic-calòric que proporciona es de gran importancia. Els permitira aconseguir un correcte rendiment al llarg del dia, tant físic com intelectual, en les tarees escolars.
Un desdejuni compret deu portar lactis, fuita i cereals.
Esmorzar
Es recomanable que el xiquet no pase moltes hores sense menjar res. Un exemple d'aliments saludables per aquest període sería, menjar Iogurt i una pesa de fruita, una barreta de cereals i un iogurt de fruites, entrepà de formatge i tomaca amb un suc.
Dinar
- Deu de menjar dinars de calitat desde el punt de vista nutricinal.
- Deura de tindre bon hàbist alimentaris i un comportament adequat.
- Jugarem en la varietat gastronòmica i aspectes culturals de l'alimentació.
- Adequar la freqüencia en el consum d'aliments
- Utilitzar aliments de temporada.
- Evitar les combinacions de primer i segon plat, de dificil aceptació per al xiquet (primer verdures i segon peix)
- Almenys 4 dies de la setmana deurà de portar fruta fresca.
- Plat ben preparats i apetibles, que estimulen les ganes de menjar.
- El dinar deu de ser pausat, que es tracte d'un trobada social i d'aprenentatge.
Berenar
El berenar permet completar l'aportació energètica del dia, ens ajuda a calmar la fam, evitant així arribar a l'hora de sopar amb molta gana. Es recomanable menjar fruita, sucs naturals, llet, iogur o un entrepà, deixat la groixeria per a algúna ocasió esporàdica.
Sopar
Es l'ultim menjar del dia, deuren procurar donar-lis aquells aliments que no s'hajen consumit en el dinar, al mateix temps que siguen digeribles i no pesats, per a que durant el son, la digestió siga fàcil. Per exemple, verdures bollides, sopes, peix, etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada